::MyPutera.blogspot::

"epaintputera.blogspot.com"

My Clock

My Followers

Entah - for my LUVVY

Posted on - 2 comments -

Ku tahu,
Kau selingkuh
Kau duakan cintaku yang tulus
Kau tahu,
Diriku tak pernah berpaling dari dirimu
Tega nya kau dustai semua janji kita berdua
Entah...
Masih kah ada cinta dihatiku
Untuk mu
Entah...
Kapan kah ku dapat membuka hati ini untuk mu
Tak pernah ku bayangkan cerita kita berakhir begini
Tega nya kau dustai semua janji kita berdua
Entah...
Masih kah ada cinta dihatiku
Untuk mu
Entah...
Kapan kah ku dapat membuka hati ini untuk mu
Masih kah ada cinta dihati ini
Dihati kecilku berharap kau masih bagian dari hidupku

Biarkan Aku Jatuh Cinta - ST12

Posted on - 0 comments -

Mata ini indah melihatmu

Rasa ini rasakan cintamu

Jiwa ini getarkan jiwamu

Jantung ini detakkan jantungmu

Dan biarkan aku padamu

Menyimpan sejuta harapan

Aku padamu

Rasa ini tulus padamu

Takkan berhenti

Sampai nanti ku mati

Biarkan aku jatuh cinta

Pesona ku pada pandangan

Saat kita jumpa

Biarkan aku 'kan mencoba

Tak perduli kau berkata

Untuk mau atau tidak

Secrets

Posted on - 0 comments -

Secrets

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kind of boring
Need something that I can confess

Till all my sleeves are stained red
From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no, I've been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that'll like those ears
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect lie
Don't care if critics never jump in line
I'm Gonna give all my secrets away

My God, amazing how we got this far
It's like were chasing all those stars
Who's driving shiny big black cars

And everyday I see the news
All the problems we could solve
And when a situation rises
Just write it into an album
Singing straight to cold?
I don't really like my flow, no, so
 
Tell me what you want to hear
Something that'll like those ears
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect lie
Don't care if critics never jump in line
I'm Gonna give all my secrets away

Got no reason
Got no shame
Got no family
I can blame
Just don't let me disappear
I'mma tell you everything

All my secrets away

Open Hoz Raya + Wedding + Ujan Lebat + Jalan JAM

Posted on - 0 comments -

Sabtu lepas...mcm mggu2 yg lpas selagi x abis Syawal..so byk la dpt jemputan open hoz dn kenduri kendara...tp yang paling mencabar sekali masa Sabtu 2hb Okt 2010...
Walhal aku cuma ada 3 jemputan open hoz - 1 @Jalan Ipoh, 2 @Sunway SPK 3 @Subang Galaksi termasuk satu jemputan kawen member @Wangsa Maju...setakat bilangan jemputan ni aku xde hal sgt..tp yg jadik hal nya bila timing terganggu sbb trafik kat KL ni yg mcm &**%#**$...
Pic ni mber aku snap dr dlm keta aku area MRR2 hala Gombak sumwhere sblum DUKE highway...first open hoz patut tiba kul 2ptg..tp last2 tba kul 330ptg...hampeh...
Yang peliknya bila time weekend dlm bln Syawal mmg mcm ni la tiap2 tahun...smua gara2 nak g open hoz..so kesimpulannya? xkan nak wat open hoz time weekdays?mmg x logik...nak xnak kna gak la tempuh jalan jam ni..demi nak pegi gak ke jemputan dan ingatan ikhlas kat kengkawan..giteww...

Sbnrnya menda2 ni jadi mcmni sbb kita sendiri...
Maklumlah dah duk KL...mana sama mcm kat kampung korang...kat kampung lantak korg la nak pegi beraya bila2 pun..org tu xde umah pun korang bantai je bagi salam..asal ada org bukak pintu je korang masuk pekena sirap dua tiga gelas pastu bedal biskut tat nanas brang dua tiga ketul pastu chaloo...walhal org yg korang nak jumpa tu xde pun kat umah tu kan...
korang berani korang wat la menda sama ni kat KL...kalo x kna kejar dek hanjeng sblah umah xpun pakat2 kena perli dgn org sblah konon nya korang giler beraya...

Itulah sbbnya kat KL (bandar2 besar lain) dah jd mcm budaya dah ni menda2 open hos ni...time weekend yg limited tu je la pun yg ada utk bg org dtg beraya ke umah kita...dah tu kalo 10 kawan kita wat open hos time sama mcmne kita nak g umah diorg plak kalo umah kita sndiri tgh terbukak time tu?? ha sapa nak jwap??

Bkn satu kesalahan pun nak wat open hos ni...as long as kita buat bkn utk menunjuk2 atau jadi pembaziran ataupun nak wat alasan utk anak2 dpt duit raya ...oppss...cuma kita kna beringat2 time2 raya mcmni...utk peringatan gak time raya tahun2 akan dtang..(semoga panjang umur) - maksudnya kalo setiap kali kita dpt jemputan open hos kita ni kena la respek kat org yang menjemput...sekurang2nya anta SMS maklumkan kat tuan umah bahawa kita akan dtg atau xdpt dtg atau pun plg koman pun bgtau..mngkin dtg tp lewat sket...dan kalo pada hari open hos tu sndiri mmg kita xdpt dtg atas sbb2 tertentu maklumkan trus kat tuan umah supaya tuan umah x tertunggu2 kedatangan kita...apa barang ada Blackberry IPhone 4 bagai tp xreti nak sms/call tuan umah bgtau xdpt dtg..tul x? tu smua manners kita yang patut kita tau...xsmua menda kita belajar kat U ataupun skul (sekolah)...

Dan lagi satu...kalo dpt jemputan tu..tgok setiap lokasi pada waktu dn hari yg sama...susun aturan perjalanan dr yg plg jauh atau yg plg dekat...pastu jgn lupa amik tau jalan mana nak guna utk smpai kat open hos..maklum la..kalo x sbb jemputan open hos haram korg nak mik tau umah kawan2 kan? kui3x...pakkal la member tu wat mkn2..time tu la bru terhegeh2 nak GPS la..nak google map la..umah kengkawan...ciss...(aku pun sama gak..aku kutuk diri aku sendiri la ni) oleh yang demikian xde la jadi jalan sesak yang mengarut2...smpai mcm x logik je kalo nak dipikir2..apa taknya..korang byangkan dr AMPANG POINT ke ZOO NEGARA yg ptut nya xsmpai 5 minit leh jadi sejam 45 minit?ha tu smua sbb salah kita sendiri la tu sbb xtau nak mik jalan mana dan susun jadual perjalanan...kadang tu dah tau nak g open hoz kat Melaka tp sibuk2 gak nak lalu jalan pegi Kuantan..kaedahnya...

Ok nak brenti kutuk diri sendiri...semoga selamat beropen hoz lagi kat smua rakyat Malaysia...Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin...

Selamat Pengantin Baru wat mber baik AZHARI ABDUL AZIZ...Semoga Bahagia bersama isteri tercinta sehingga ke akhir hayat - Amin...(thanks sbb sudi amik aku dan kereta aku jadi kereta pengantin)...hehehe...

Syawal @18 on 26th Sept 2010 - PART 1

Posted on - 0 comments -

Syawal @18 on 26th Sept 2010 - PART 1