"epaintputera.blogspot.com"

My Clock

My Followers

Alhamdulillah...Bersyukur pada Allah S.W.T

Posted on - 7 comments -

Harini aku tgok smua org kat opis aku pakat2 sengih smpai dah x rupa gigi pun ada ni????
napa eak??? ooo patut la...hehehe...
Aku plak Maybank siap call marah2...
dia kata..."Encik Shamsul...boleh x u stop simpan duit kat kitorg...dah xde tempat lagi ni nak simpan duit encik....
Wah...gitewww...

Tp apa2 pun bersyukur dgn rezeki...sikit ke banyak ke...simpan utk orang tua dan juga utk hari tua...

*dan pesanan paling penting ni utk korang..JANGAN SESEKALI LABURKAN DUIT KAT TEMPAT
YANG BELUM PASTI MENJANJIKAN KEKAYAAN...smua tu propaganda je...keja je makan gaji betul2...yang pasti dpt gaji ujung bulan...lambat ke cepat 4 sure dapat...eeee tetiba je emo pagi2 nih...bkn emo....pesanan....kui3x...selamat bershopping...

Gudbye to u...huwaaaaaaa...

Posted on - 13 comments -

Semalam hari perpisahan kitorg....mmg sedih...nak wat mcmne...selama dari tahun 2005 kitorang berkawan baik...duk serumah...makan tido bersama...pendek kata semua aktiviti kitorg mmg sama je la smua...almost 24jam..kalo hari cuti lagi la bersama...

Lepas dpt phone call dr pihak tertentu...abg customer service tu dah pesan....

Encik Shamsul jgn lupa tau kena pulangkan smua set yang lama tu...remote dia..dekoder...dish kat atas bumbung tu sekali...kalo boleh bateri remote tu pun kami nak jugak...

apa?????????jeng3x...suspen kan???

Punya la lama aku kamcing dgn depa kat 5 tahun alih2 suruh pulangkan???

Korang jaga diri elok2 eak kat tempat baru nnt...I'll miss uollss so muchhhh muah muah muah....

Xpe la...demi menjaga maruah (walaupun dah rasa mcm xde maruah kui3x) aku pun pulangkan la...yang penting aku dpt kawan baru....bilangan sama gak tp kawan baru ni lagi upgrade....lagi meletopz giteww...cutting pun lagi slim....tasteeeeee sgt2....

So bye2 la set Astro lama...hehehehe...

Selamat datang ke ASTRO b'yond


Ni la kengkawan baru...lagi slim kecik molek....nak letak tp peti ais pun boleh...

Skrg ni dah maju...smua nya nak kena HD...dari tgok tv smpai la main game...smua menda nak HD...chatting kat google pun nak kena HD gak ke?


Abg...kalo nak pasang tu pasang je la...jgn la bantai borak dpn tv tu plak...bila nak siap?


Pelanggan : La mcm ni je ke bang? mana gambo nya?? abg tipu eak??
Abg pasang : sabor la dik oi...ko ingat aku ni ahli magik ke??
ko kna tggu la sat dlm 15 minit kang ado la gambor eh...
Pelanggan : Kalo xde gambor gak bang? mcmno? kono kelepet la den mcmni?
Abg pasang : ah xdo nyo kelepet2...ekau nak gambor ke x?kalo nak ko duk situ diam2 tggu jo...

15 minit....


10 minit...


5 minit...

Opocot...tu dia...terkojut den...tongah2 basuh pinggan alih2 jo kuar gambar...


Terpegun ni tgok Channel HD ni...rasa mcm jakun 100% mlm tadi...pastu siap sengih sorg2...eeeeeeeeee jakun sgt2...patut la org asik citer pasal HD je...mcm ni upanya gambor nya....smpaikan bulu idung tukang masak ni pun nampak ada 10 helai ha mcm tu la....


Tu dia...kaler2 lagi menu dia...jakun ya amat ni...maklumlah selama ni dok tgok menu kaler biru putih je..


Anda juga ingin Astro B'yond? mesti mau kan??
Untuk keterangan lanjut mengenai Astro B'yond...boleh klik

atau korang boleh menghubungi Pegawai Perhubungan Pelanggan Astro yang ramah tamah tu kat nombor
1-300-82-38-38

Aku, My Luvvy dan Perabot...

Posted on - 14 comments -


*ba ba black sheep....bla bla bla

Hari Ahad selalunya pas subuh (wah subuh??? grand statement ko kan) aku smbung tdo balik...
hehehe...mmg aku sambung tdo balik pun...tup2 bgun dah kul 10pg..


Penat smlm balik Nilai 3 dah kurang sikit...arini nak g survey meja kecik ala2 mcm meja minum kopi kat kdai Stabak dgn Kopi Bin...(jgn saman...paham2 la eak..)

Sbb nya nnt kalo jadi...dak2 skul lama aku dlu nak wat party liar giteww...kat umah aku...kah3x...korang ni percaya je kan kalo bab2 liar nih...nak wat REUNION la....so kna la bli meja n bangku banyak2 utk para tetamu yg hadir ke acara...bleh je kalo nak suruh diorg bersila...tp???
ko nak ke kalo party ko tu besok nya masuk HEADLINE buletin utama....

*KONSEP JIMAT DI PARTI KOKTEL SHAMSUL??
BERSILA DI PARTI KOKTEL???GITEWW???

So pg2 lagi (kantoi kan bgun kul 10pg) mandi2...apa2 pun g brk1st dlu dgn my Luvvy kat I'm Loving it...hampeh aku tersilap order...aku ingat kan pagi tu pagi sabtu upanya pagi ahad...patut la menda yg aku nak makan tu xde...malu nya kat kaunter...nasib sempat cover malu dlm bekas straw...kui3x

Pas makan2 sambil baca paper...trus g kdai perabot...g la satu kdai perabot ni yg ala2 femes gitew namanya di area Ampang ni kan...elok2 je dpt parking dpan kdai trus masuk tp xsmpai lima minit...aku dah tarik tangan my Luvvy kuar kdai...eeeeeeeeeeeeee tensen....

*jemput la masuk kedai akak......mcm2 akak jual...pilih je la...

KENAPA????
aku xsuka tul g kdai yg assistant nya cuma 2 inci je dr belakang b*nt*t dok mengekor je kita nak pilih2 barang...pastu dan2 trus tanya "abang carik apa bang??"

apa yg korang akan jawap??

a. carik keja kosong sini...
b. carik bekas bini abg dlu dia keja sini
c. carik tayar spare kapal selam abang...
d. carik pasal...daaa!!!

mmg aku tensen...ntahla...terus je aku EMO bukan ELMO eak...di pagi hari tu...sepantas kilat di langit aku sambar tgn my Luvvy terus masuk keta tanpa menoleh ke belakang lagi...dlm hati cuba memujuk diri sendiri dgn tidak menyumpah kedai perabot itu di sambar petir adanya...

dlm masa yg sama aku lak yg kna sumpah dgn my Luvvy
"apa la u ni..sian kat awek tu tadi...xbaik tau u wat mcmtu...."
mau x menyirap.......sirap ribena ke sirap bandung?? korang pilih...

So dgn harapan menggunung utk menjayakan misi meja kopi tu...aku torai memujuk hati dgn memandu ke IKEA....kat situ je la tempat aku selalu pegi nak menenangkan fikiran yg berkecamuk...< motif kau nak EMO sambil wat statement vassss gitewww....

Tp ku terlupa lagi kitorg pegi hari Ahad...maka jenuhlah gak nak carik parking...tp nasib baik gak aku terlupa yg aku bwak keta my Luvvy harini...dpt la parking selit2 kan...

*Sapa ajar parking mcmni???bijak sungguh!!!

Ramai nya org...diorg ni pun kna soklan sama kat kdai perabot kut? nak carik apa bang?? kui3x...

Korg tau2 je la...bek beli barang kat sini...bebas berterbangan korg nak tergolek dog pun ada diorg kesah??
Tu pasal ada banner2 Ikea yg ilang tu leh smpai kat umah aku....alamak larikkkkkkkkkk....kantoi...

Smpai sana kul 1230tghari...misi satu - nak carik meja kopi...dgn bantuan my Luvvy at last dpt gak la pilih meja2 yg amat kiut sekali dgn bangku2 yg amat kiut....murah plak tu...ah x kisah la murah ke mahal...yang penting belakang aku xde org polo dan tanya soklan2 indah mcm kat kdai perabot td...

Amik punya amik tgok jam dah kul 330ptg?????aik? rasa mcm bru je amik satu barang td...dusssssss......tiba2 my Luvvy menyound aku....satu barang?? ni satu barang???? aiseh penuh dah eak?



ok la jum g bayar...eh nnt jap...singgah dlu kat AS IS...yahoooooooo kalo dah jodoh x kemana kan?sepasang lagik......ikut harga asal mmg le mahal...dah alang2 rega murah ni bek aku rembat....aku pekakkan telinga mendengar bebelan dr mulut my Luvvy....mana u nak letak ni byk2?? sapa nak guna ni kalo u beli pun?? ala..kan sepasang nih...u duk satu...i duk satu...amacam?? bru dia senyap smbil membebel dlm hati plak....kui3x....



Siap bayar...trus balik...mcm biasa trus g Carrefour Ampang utk tugas seterusnya....carik ayam goreng....kitorg mmg suka mkn ayam goreng kat situ....sedap...sedap....sedap...KFC pun kalah....

Smpai umah dah petang...dkat kul 6ptg..sblum malam menjelma...dan sebelum Raja Lawak bermula...my Luvvy dah jd TNB technician...siap dgn tangga nak pasang lampu baru utk meja makan....hehehe...murah je...RM26.50 siap kabel...tggal nak pasang je....tu yg aku lemah....nasib my Luvvy ada...


Ta daaaaaaa...cantik x...cantik x???? biasa je....??? ko ada ke?

Abis pasang lampu ngam2 dah start raja lawak....smbil makan ayam goreng....hehehe...

Kesimpulannya?? apa eak?? ha kalo marah sgt pun kat kedai perabot jgn la smpai tensen2...sbb nnt laki korg gak yg kena....xpasal2 tolong tolak troli kat IKEA sbb nak jaga hati korang yg tgh marah tu kan....
lagi satu kalo ada tengking2 laki korang tu cepat2 la mintak maaf.... motif - perli diri sendiri nih....huwaaaaaa.....ampun x wat lagi....

Lagi satu??
kata nak beli meja kecik?? yg pegi beli barang2 lain tu apa hal?? tu la kalo pegi ikut nafsu...ish3x...ayat bebelan dr my Luvvy..huhu...

Aku, Mak dan Nilai 3

Posted on - 6 comments -

Salam korang...
apa cer?
meriah x cuti weekend korang?? mesti ada yang g jalan2, g makan2, g dating2 dan x kurang juga meluangkan masa di Zoo Negara...giteww....kan?

Aku plak kena spend time dgn mak aku sbb dia ada kat KL...hmm mana nak pegi eak?
dgn bernas nya mak aku mengeluarkan idea utk menge"pow" aku di Nilai 3


Mom :Lets go my son...we going to Nilai 3...
Son : But mom...I thought we going to Disneyland???

Sapa tau apa itu Nilai 3??

*Angkat tangan je wat2 mcm tau...

Nilai 3 - kawasan jajahan pedagang2 tempatan dan asing menjual kain sutera dari China....pale hotak hang... 

*Betul ke ni mail tempat nya? Betul kut...

Kat Nilai 3 la korg nak perabih duit beli segala mcam jenis kain...dari kain nak buat kebaya ketat ke kebaya nyonya ke...kain langsir...kain langsuir...kain nak wat alas meja...kain nak wat tutup kereta...kain nak pkaikan kat hanjeng belaan korang...kain nak pakai masa korang nak ditanam nnt pun ado...


*dari kain baju ni smpai kain alas ni smua tuan aku beli kat Nilai 3...cubalah..

Pendek kata smua kat sini yg ado - KAIN....dgn KARPET...ha mcmtu...


*Amik ko kapet turki ala2 kapet bangla ni...jual longgok2 je kan...
ko nak beli toke bangla tu pun bleh gak...

Tp ada gak barang2 utk persiapan kawin...korang nak carik apa? bekas bunga telur? tiang khemah kenduri? smua ada kat sini...cakap je...silap2 bakal suami korang pun korang jumpa kat sini....ok gak tu...jgn jumpa bakal suami korang dgn org lain kat sini....sudehh...

Toke Kedai : Will u marry me?
Isteri : Yes I do...auwwwwwwww

Sbnrnya nak citer pasal kain langsir je...saje je teman mak aku nengok2 kain langsir utk raya 2010 nnt...maklumlah...kna la beli awal2 kan...bkn apa...kang nak potong lagi...nak jahit lagi...nak taruk ropol2 lagi...nak taruk labuci2 bagai...ha amik ko...raya tahun ni langsir umah ala2 tema AJL ke 21 giteww...

Ha amik ko...nak ropol2 sgt kan?


*Kalo aku belikan ni kompem aku jadi anak kesayangan mak sepanjang zaman...

Tapi jgn salah beli plak...

*Kalo yg ni mau org dtg umah ingat pesta funfair...xpun diorg dok ingat mak korg tgh anjurkan pertandingan kira labuci terbanyak...kah3x


*Mari serbu ini kedai...

Bkn senang nak pilih langsir...lagi2 kalo bab rega...mmg le murah2 tp kna tgok gak kain dia mcmne...kalo ala2 jarang je kain nya bek toksah gantung langsir...
Kna tgok gak kaler dia, corak mcmne...seswai x dgn kaler sofa IKEA korang (motif???), kaler lantai...lain la kalo korang duk tadika....amat mudah...ko beli la kain kaler2 seswai sgt...

Tu dia...giler murah...mana x rambang mata kan?? tambah lagi dgn kata2 manis pujuk rayu si pembantu jualan yg ala2 tempatan tp hakikatnya warga seberang...sapa yg x nak beli kan?

Aku sbnrnya nak citer pasal langsir je td hahaha....

So korang yg tgh verangan nak tukar2 kain langsir ke kain kapan ke...leh la dtg ke Nilai 3...dari plus hiway exit kat NILAI, PAJAM SEPANG...lepas bayar tol (dr tol sg.besi cuma RM4.70) jumpa tepik lite belok kiri trus je jumpa la Nilai 3....kalo x jumpa ko mmg niat x ikhlas nak belikan langsir utk mak korang...

Pastikan juga dompet korang betul2 berisik...sbb aku nak pesan satu je pantang larang kat situ...sbb kalo korg ckp bnyk..nnt terkena sumpahan...duit korang akan bertukar rupa dari kertas menjadi kain....selamat berlangsir......kui3x

Kisah The Kambing Biri - Biri

Posted on - 6 comments -


Aku nak citer pasal kartun lagi....
Sapa suka tgok kartun dr tanah liat? korang pnah tgok Shaun The Sheep?
hmm korang nak tau? kalo nak tau leh tgok citer ni kat Channel Disney Astro 613 setiap mlm Isnin - Jumaat jam 10.30mlm pas citer Upin dan Ipin...

Aku dah lama layan katun ni sbb comel2 kambing biri2 tu...anjing dia pun best..siap leh dgr MP3 lagi time jaga kambing2 tu...hanjeng sangat...

Ni la hanjeng tu - Bitzer nama dia...lengkap berjam tangan dan berwisel pastu ada list biri2 kat tgn dia utk dia cek...itu la keja dia hari2...hari2 kerja lalalalala - meet uncle hussain....

Kita meet plak Pakcik Chris atau Uncle Chris...dia la yg bikin ini gambar...

Citer ni mula2 first debut tahun 1995 kat Britain...tp sekarang sbb dah femes dan glam, so citer ni dah ada show sendiri kat Channel BBC melalui syarikat Aardman Animations bukan Adnan Abu Hassan eak



Shaun the Sheep is (hanjeng je campur malay dgn english) pasal sekumpulan kambing biri2 yg dibela/diternak di ladang The Farmer...di jaga oleh Bitzer tu.

The Farmer - pakcik mail adalah tokey kepada biri2 paling segar dari ladang nya...

Dlm kumpulan ni Shaun plg hampeh...dia ni plg x suka join kelompok biri2 ni sbb suka join dgn Bitzer kira mcm best buddy la...ada je aktiviti diorg ni yg ala2 takut kantoi dgn tuan depa ni...
Nak citer pun xguna sbb korang kena tgok sendiri...

Shaun - watak utama citer ni...cool tp glam...


Yg ni Shirley - biri2 paling gemuk/chubby/berlemak disukai ramai dlm gang diorg...plg best dia ni kaki makan...lubang tandas pun dia makan...


Dlm byk2 tu Timmy plg kiut...Timmy ni yg termuda dlm gang biri2 ni...isap puting lagi...eeeeeeee xmalu
Timmy : ala kita isap puting je bang...abg tu isap apa ntah...eeee lagi haru...
cis ko...haram jadah!!!!menjawap plak kecik2


Kengkawan biri2 sempat bergambar ketika melakukan senamrobik bersama cikgu Linda Jasmin...
oo eahh babeh...8 more...


Watak paling haram...kawanan Babi...3 ekor haram ni mmg pendengki ya amat kat biri2 tu...dah nama pun haram...perangai pun haram...
jangan berani sentuh kitorg...katanya


Watak bull yg plg aku suka sbb bull ni ala2 jantan konpius gitewwww...
Bull : ellow bebeh...will u marry me..???hmmmm
Pakcik Mail : yes i do...

The Farmer kena intai dlm set bilik mandi umah nya...adegan 18SX utk budak2 yg dah sunat je...


Keta LAMB-Rover bkn Land Rover eak...siap ada alarm...tit tot...
Kalau abang kasim datang plak..ponnnnn ponnnnnnn bunyik dia...

*aiseh terpromote abg kasim Raja Lawak lak...suka dia...comel


Asal biru muka sekor2??? comel x comel x comel x???
korg pun comel gak sbb tekun dan gigih tgok pic ni kan???kah3x...

Okey...yang paling best tgok mcmne diorg wat citer ni...smua nya set je dlm studio...

Miss Tijah (bkn nama sebenar) tgh setting kedudukan karakter sblum scene...
Kak Tijah : akak ni kalo bab2 ngemas anak patung mmg keja akak dr zaman2 akak jd anak tiri dlu


Ha mula2 akak animator ni kna wat story board...akak ni mesti dah terror kan?
mesti dah lama dia keja kat opis ni...tgok la tu dah naik berkedut muka kah3x...
akak ni monyok je..period eak??????
*&&%$*@ kau...mana ada akak monyok...akak tgh bergumbira ni maklumlah laki akak nak ceraikan akak yg dah nak menopos nih...


Sambil akak yg ala2 makcik tu melukis story board kita tgok lak abang2 kat studio ni dgn gagah perkasanya menyiapkan set studio / background utk scene ladang ternakan biri2 nih...diorg guna rumput utk wat model tu je sbnrnya...taruk atas tapak besi bagi kukuh la...
nampak menarik kan adik2? nak cuba wat di rumah? boleh je...tu pun kalo mak bapak korang sporting...ataupun korang akan jadi kambing pastu...


Mcmne lak dgn binatang2 tu? ha depa ni dibuat dr tanah liat...sekor2 diorg kna buat ikut watak...smua watak2 kna wat dari silikon sbb sng nak buat diorg gerak2 nnt ikut scene...pastu smua pkai bulu dr biri2 biar nampak real...

Hebat kan biri2 skrg...lalalala

Minah ni plak dr pas SPM mmg dah keja sini...nama dia akak Helen Javes...
jawatan dia Prob-Makers...keja dia ni siapkan segala jenis perabot, harta benda, perkakas yg kna nmpak dlm scene...dr sekecik2 teko smpai la sebesar2 kandang, awek ni kna siapkan...kalo x siap kna maki lak dgn bos...tp dia byk kali mengadu pnah terpotong tgn la terkena gam panas la sejak keja sini....sian kan?
xpe la nak wat mcmne....keja kena ikhlas kak oi....


Mcmne lak smua watak2 tu nmpak hidup dlm citer tu?bkn nya depa ni pakai bateri...tu smua keja animator...abg2 animator ni la yg wat smua watak2 tu "bergerak"..guna tangan lagi...
...terror kan adik2?korang guna tangan gerakkan menda lain...hampeh...



Akak Sally (bkn nama sebenar) ni plak bgtau diorg kna gerakkan watak2 ni dlm 25 kali utk satu saat punya scene...campur tolak dgn diorg tahan bersin lagi...so diorg kna amik 1,500kali rakaman utk satu minit punya footage...
giler x? adik2 tgok je k...jgn cuba2 merakam aksi sendiri di rumah sebanyak tu...


So dah siap rakaman diorg pun edit la segala yg xmo nampak masa tayangan guna komputer..mudah ajer kan adik2? semudah ABC giteww....
kalo nak wat sendiri kat umah pun boleh je...boleh blah......!!
tgok je kat tv abis citer...pastu gelak sorg2 sambil mkn cikedis...


Pas guna kat scene..smua watak2 td diorg simpan balik...
ada gak spare part yg diorg leh guna lik...mcm kaki spare...bulu spare...hehehe...


Menarik x adik2 di rumah?jgn lupa tgok eak...citer mcmni bagus utk kita smua...sbb byk pengajaran dan nilai2 murni utk adik2...dan juga mak bapak adik2 yg sekrg pun perangai baik sikit dari kambing...anak2 ikan pun bagus gak tgok citer ni sbb leh lekat kat umah malam2 xde la menyusahkan org lain utk ngorat korang kat luar...kan bagus malam2 duk kat umah tgok kartun...betul x adik2??? - Kata Sarjan Misai....

Akhir kata jgn lupa register di http://www.shaunthesheep.com/ ...abang Sham sudah...adik2 bila lagi???

*nak buat citer Sham the Sheep lak...ada x?? ada aku kesah?? kui3x