"epaintputera.blogspot.com"

My Clock

My Followers

190509 - EPISOD AKHIR - CINTA UNTUK AIN

Posted on - 2 comments -

190509 - EPISOD AKHIR - CINTA UNTUK AIN

Kepada semua yang mengikuti cerita CINTA UNTUK AIN ni...mlm tadi adalah episod yang terakhir...cinta terhalang tetapi berakhir juga dgn kebahagiaan walau halangan datang menimpa wahh giteww kan...(motif nak jiwang2???)
Sinopsis citer ni (versi pendek kasi korang senang nak paham)

Mula2 pelakon : AIN - Nabila Huda, SHAHRUL - Que Haidar, KAMAL - Fauzi Nawawi, FARID - Eizlan Yusof

Citer dia pasal Ain ni dlu masa muda2 kena jual dgn bapak tiri dia si kamal.dia jual ain pada si farid...sbb ada masalah kewangan la kira ala biasala org susah..lepas tu bila dah besar Ain dah ada family angkat yang jaga dia mcm anak sendiri...nak jadi citer ain jumpa shahrul dan diorg mula bercinta...shahrul plak sbnrnya adik ipar si farid yg dlu pnah jadi "bapak ikan" si ain...
kantoi masa shahrul 1st time bwak lik ain utk tnjuk kat parents dia la ni...dr situ si farid dah start x sedap hati sbb nya takut rahsia terbongkar...tp ain dah tau n konpem la si farid ni la dlu yang penah ***** dia dlu...(ayat kena jaga nnt kena banned)
so farid ada taktik dia sendiri utk kasi si shahrul ni jauh dgn ain...antaranya dia reka citer konon ain ni mmg perempuan sund*l dlu masa muda2...so xseswai n xsetaraf dgn keluarga derang nih...termakan gak hasutan parents shahrul..dr situ si ain dah mula bersedih sbb konpem la xdpt kawin dgn shahrul..tp demi nak membalas dendam kat si farid ni & nak mengembalikan maruah bapak tiri dia dlu, ain pun pasang taktik sendiri gak utk memerangkap farid...
so ain ditakdirkan jumpa dgn johari (ako mustapha)...johari ni peguam...kisah silam johari plak mmg ada kna mengena dgn farid sbbnya farid dlu ni mmg jahat nak mampus...dia pnah langgar dan bunuh bapak johari atas sebab2 harta la lebih kurang...tp dia reka citer bapak johari mati eksiden...jadi kuasa bergabung antara JOHARI dan AIN untuk menuntut keadilan...wah dah mcm citer Power Rangers gitew...ok ok sedih balik..
so shahrul pun asik la bersedih sbb cinta terhalang dek pelbagai dugaan...
bila ain & johari dah kumpul byk bukti akhirnya diorg pun mula la berani utk perangkap si farid...time ni la best sbb isteri farid - kak syamin dah kantoikan suami dia sendiri seorang bekas pembunuh dan penjenayah paling top kat dunia...ha ha ha...sedih kan..kawin paksa alih2 dpt suami penjenayah...waaahhh sedih3x...x sanggup....

jadi untuk penyudah citer ni mari kita tgok scene2 citer ni dlm episod akhir yang sempat dirakam secara separuh profesional...he he heAin jumpa bapak tiri dia utk kesekian kali nya oleh kak syamin...masa ni kak syamin nak kamal pujuk balik ain tu tuk terima dia smula as bapak dia n maafkan segala silap dia kat ain... Ain sedih yang amat sangat...dia geram, sedih, kecewa dan mcm2 lagi sbb dpat bapak tiri yang sanggup jual dia kat farid utk jadi anak ikan...(sushi la kata org KL kan) tp akhirnya ain memaafkan jugak bapak dia sbb bapak dia sanggup jadi saksi kat mahkamah nnt utk perbicaraan farid yang jahat itu... Lepas iklan - scene Shahrul nak pujuk balik ain utk kembali...time ni mmg touching...maklumlah mesti ramai pnah rasa saat2 ni dlm hidup korg kan? termasuk la aku sendiri...bezanya aku pakai keta Proton je tp mamat Shahrul ni pakai BMW...he he he...ain tidak dpt menerima cinta shahrul sbb dia rasa konpem benar la family shahrul xkan dpt terima dia lagi sbb dia ni kan x suci lagi...oppss... sedih shahrul masa ni......huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa nangis....... Kak syamin (akak shahrul) pujuk mak n abah dia untuk minta maaf kat ain & cuba pujuk ain utk kembali terima cinta shahrul...lagipun mak n abah dia kan dah malu sbb selama ni tertipu dek perangai si farid menantu penjenayah tu...semua sbb harta dan wang ringgit...so maruah letak tepi k...kan??? tul kan??? Shahrul cemeng....cemeng maksudnya nangis x sudah2..sbb sedih sgt2222222222....huwaaa Akhirnya family shahrul dtg gak kat umah family angkat ain....ala korg mesti dah tau kan apa sudah nya....konpem la derang nak kat ain smula utk jadi menantu.... Ain buat lawak time ni...tau x mcmne dia nak pujuk si shahrul?? dia upah sorg mamat ni ragut beg laptop shahrul masa sharul nak g ke keta dia kat parking...n mamat ni lari bawak beg tu ke ain...masa ni la bru gempak...shahrul tergamam..terkezut....terharu....


"AIN....AWAK DATANG SMULA AIN????? <- dialog tambahan....kui3x Ain mintak maaf pada shahrul...shahrul pun apa lagi suka la sbb ain dah datang balik kat dia...






Konpem la dpt kawin kan...best giler..tp biasa la..citer ni ikut skrip..kalo realiti kita plak..kita mana nak tau apa akan jadi selepas ni kat menda2 yang kita sendiri pun xtau penyudah nya..sedih kan kalo cinta terhalang n x berbalas....kata orang CINTA TAK SEMESTINYA MEMILIKI...

TAMAT....cinta untuk ain....


Untuk yang terlepas peluang menonton episod yang lepas korang semua boleh klik dari link bawah (via YOUTUBE) :
http://www.gatasi.com/tag/Cinta%20Untuk%20Ain%20E8-1

Untuk link lain pasal citer ni plak bleh klik kat bawah ni :



Terima kasih sbb sama2 menonton drama ni...tangkap EMO bro....

There has been 2 Responses to '190509 - EPISOD AKHIR - CINTA UNTUK AIN' so far

  1. aypool says:

    Wah... memang tul2 minat nie... siap leh wat sinopsis lg... org tgk gak last episod ari tu..... erm... touching gak la..... tp ending nye srnk la tgk.... happy suma.. tpi realitinye bukan semua berakhir dengan kebahagiaan kan... kalo dapat yg cam dlm cite nie.. kire bonus paling best la dlm idup.... huhuhu.... jgn di sia2 kan.... overall rating.... erm.. ada star la... hehehehe.....

  2. epaintputera says:

    mmg susah nak carik kebahagiaan dlm realiti..cinta kadang2 x semestinya memiliki...hmmm...sedih lor

Leave a Reply

Komen la apa lagi...