"epaintputera.blogspot.com"

My Clock

My Followers

Boring kat KL so kita g KUANTAN

Posted on - 14 comments -

Pagi Sabtu lepas - aku dah menang undi sms dgn menang lawan Osom lagi dgn my Luvvy..dr mlm Jumaat tu masa dia smpai umah aku dia ajak nak g jln2 ke Melaka...nak tgok boya kata nya...alahai..Melaka? eeeeee dah byk kali pegi la...so aku dgn gigihnya mencadangkan utk pegi Kuantan...nak tau sbb apa menda2 ni jadi? sbb kitorg dah bosan gila nak round2 KL nih...dr sekecik2 Cheras Leisure Mall smpai ke sebesar One Utama ni kitorg dah jelajah...

Aku tau dia mcm xsuka nak g Kuantan..eleh..dah kalah undi mmg la...kui3x...ampun tuanku...tp kitorg pegi gak...org lain g jalan2 awal pagi...kitorg kul 12 tghari bru nak gerak...nak lagi best konon2 tu mmg nak g tolak hari la..so gamble sehelai sepinggang...kui3x

Kul 1230tghari sggah mencekek dlu kat D'Paya Serai, Petronas (R&R lpas Genting Sempah)...aku xnak mkn knyang2 sbb aku nak drive...nasib la bwak keta my Luvvy...sng nak cilok2 hehehe...jimat minyak plak tu...kalo bwk keto den konpem la tolan minyak...

Bla...bla...lpas sggah zohor kat R&R Gambang so smpai la Kuantan pkul 3ptg...

trus sms Jay...bgtau dah tiba...dia pun offer lepak umah family dia...ok gak tu...bleh la lyn baring2...sblum tu sggah dlu kat gerai beli buah tangan utk Jay n family...

Best giler lepak umah Jay...mak dia sporting abis...hmm aku pun apa lagi...bantai bergosipan la dgn mak dia...aku cuma stop bergosip kalo kna cubit dgn my Luvvy...kui3x...ah dia bantai tgok Astro...aku smbung gosip2 dgn mak si Jay...

Ptg pas Asar...aku ajak Jay g lepak TC - Teluk Chempedak...byr parking RM1...murah giler...kalo KL, RM1 ni toilet KLCC pun xlepas...


Sambil2 tu layan dlu kera kat tp pantai...ramai gak org dtg ptg Sabtu kan...





Smua kera2 ni jnis sporting gak..eleh nak bodek makanan mmg le manja2...kang xde makanan kang menggeget lak...cisss


Snap2 dlu apa yg patut..bkn slalu dpt mai sini kan...ombak kuat tu...tp ade gak yg mandi...eeee kalo den la mmg xberani...kang ado plak yg bg CPR...kui3x








Pas lepak TC..layan beli souvenir sat...my Luvvy belanja dua ekor penyu...pic souvenir xsempat amik sbb muka penyu tu ala2 toyol dlm citer Upin Upin...kui3x...


Dah masuk magrib...layan magrib dlu kat Masjid Negeri kat bandar Kuantan...cantiknya masjid ni...siap ada courtyard lagi kat dlm area masjid tu...ku ingatkan masjid pandan indah je ada courtyard..kui3x


Pas magrib my Luvvy ajak carik makan...aku dah agak mesti dia nak tnya kat jay kat mana tmpat ikan bakar plg sedap....hmm selepas 2 dekad berpikir...jay pun ajak pegi Tanjung Lumpur...aku ikut ajer...eh apa plak...aku tukang bawak keta...korg kna ikut hehehe...

Sampai kat kdai...nama kdai tu ANA IKAN BAKAR...aku ingat ANAK IKAN BAKAR...dah budget nak wat lawak ni dgn my luvvy sekali salah eja daa...xjadi nak wat lawak...
Carik2 meja..mak aih..giler ramai org...mlm mggu la kata kan...

*aku budget nak blah je kalo kedai ni lambat dtg order..tp nsib baik cpat order...nunggu order yang berejam...tp nasib baik sedap...makan plak dgn tiupan angin laut giteww...pehhhh...ala2 mcm mkn kat Maldives giteww...

Pas makan trus blah balik umah jay...kenyang doh...my Luvvy paksa abiskan lauk yg bnyk tu...cis...aku lagi...

Mlm tu budget nak tdo awal...tp sbb gang gosip aku x tdo lagi...(mak si jay) so apa lagi...mula2 borak kat sofa hall umah dia ni...abis smua pasal artis A - Z ..ish mngumpat ni makcik..x baik..dosa...pastu dia tnya pasal aku bila nak kawin plak...erkkkkkk.....aku mula menukar topik perbualan sambil mengesat peluh di dahi dan menjeling ke arah my Luvvy yg konon buat2 tido...ceh...

Dan bru aku perasan yg aku blum mandi lagi mlm tu...ciss...dah la sehelai sepinggang...mcmne nak mandi? xpe mak si jay dah siapkan kain pelekat dgn baju salin lagi kat kitorg..puhhh best3x...mcm mak sendiri plak rasa...xpun rasa mcm dlm program anak angkat giteww....g mandi dlu la...nasib smpat beli brus gigi td kat town...

Pas mandi budget nak tdo dpan tv je...wlaupun Jay offer tdo dlm bilik dia...xmo la...xkan nak biar my Luvvy sorg2 lak...bek tdo dgn dia...huhu...sekali episod gosip tidak berakhir di situ...bleh plak bersambung kat dapur plak...gara2 aku cuma nak air suam kat jay...huwaaaaaaaaaa...layan kan ajer...tp aku bersyukur la sbb berbakat dlm hal makcik2 ni...ni ala2 sessi mengumpat anak org sebelah smbil berkemban sidai baju la ni kira...kui3x...

kul 12tghmlm bru dpt tdo...zzzzzzzzzzzz

Bgun pagi kul 730...huwaaa my Luvvy dah kuar g beli suratkhabar...cis..xcium dah kuar...eeee nak kna nih...xpe2x...

Mak jay dah siapkan brk1st pg tu...apa lagi pas mandi makan la plak...sedap giler mee goreng dgn kuih...layan plak dgn air teh panas....rasa mcm kat umah sendiri la plak...n xtau malu kan...kah3x...

Ngam2 kul 10pg kitorg kuar plak g ECM - East Coast Mall...saje je jalan2...pusing2...smpai kul 1200tghari so lik jap umah jay...jumpa parents dia mintak diri...so kul 1230tghari blah lik KL....


Otw lik sggah jap kat Air Terjun Lintang...x mandi pun..saje2 je nak snap2 pic yg menarik...smbil jalan2...kat KL mana la nak pegi tempat2 mcmni pun...










Dah puas jalan2 so trus balik umah...smpai KL kul 415ptg...penat giler drive tp sonok...
Kesimpulan : Bosan mcmne sekali pun kat KL make sure jgn lupa toiletries...huhu...

There has been 14 Responses to 'Boring kat KL so kita g KUANTAN' so far

  1. wa-budak-baik says:

    dah macam karangan budak skolah dah...
    ni cikgu mane plak suruh buat karangan pasal cuti2 malaysia ni???
    kui3xx.......

  2. wa-budak-baik says:

    yang part last tu..kesimpulan tak best ar..
    ape motif??

  3. ahli fikir says:

    waaahh..meriah uols noks..cuti2 malaysia katanya..patutla senyap je skrg..my Luvvy katanya..harus berkepit sakan kan..opss..

  4. epaintputera says:

    aku masih lagi tercarik2 dan terfikir2 siapakah ahli fikir ini...duduk gombak?? hmmm sapa eak???

  5. epaintputera says:

    kesimpulan nya...kalo ea pun nak brjalan2 jgn lupa bawak brus gigi...kah3x...

  6. Anonymous

    tak rugi makan angin kat kuantan.
    anak ikan ramai...

  7. epaintputera says:

    btul tu..tp xleh nak menggatal sbb pegi dgn luvvy hehehe...

  8. wa-budak-baik says:

    yang wa tau kat kuantan ader ana ikan bakar je ...
    anak ikan ader gak ker?
    nak kena pilih sendiri ker ???
    kui3x........

  9. epaintputera says:

    nak kena pilih sendiri ker ???
    STATEMENT PERLI KE NI?? ea la...kita dtg makan nak kna pilih2 plak..nasib ada my luvvy yg bek hati tlg pilihkan ikan...hehehe...nasib x tolong pilih anak ikan yg duk atas motor tu...

  10. wa-budak-baik says:

    kui3x...
    pilih ikan ar... nak pilih
    anak ikan bukan bagi wa kenyang pun...

    ikan parang,ikan pari..
    lu pikir ar sendiri..
    asmekom..

  11. Anonymous

    ayie ni....windunyerrr kat kuantan....

  12. wa-budak-baik says:

    baik turun jb... lagi best

  13. epaintputera says:

    JB coming soon...rindu nak trun JB...rindu nak mandi air terjun Kota Tinggi....

    Ayie mana tu eak? ayie kuantan ke??hmmm pnah skandal ke kita? kui3x....

  14. wa-budak-baik says:

    tak nak ar turun kuantan lagi..!!!
    balik kampung lagi best..

Leave a Reply

Komen la apa lagi...