"epaintputera.blogspot.com"

My Clock

My Followers

Jalan - jalan @Zoo Negara

Posted on - 10 comments -

Dah lama plan nak g Zoo Negara ni..last pg dlu dgn my-Ex tahun 2007 rasa nya...
so tahun ni dpt la pegi dgn myLuvvy hehehe
ingat kan xjadi pegi sbb x plan pun tp dah aku bawak je keta dia so alih2 pun smpai gak sana wlupun dah ptg...tba sna kul 1230tghari...mendung lak tu..cuti sekolah..smpai parking pun pnuh..kna masuk kat Gate B..xdpt la masuk ikut depan..kna ikut blakang..oppss hehehe
Mula2 kita masuk Akuarium Tunku Abdul Rahman

Ni pic ikan2 yg plg aku takjub la kiranya...
Besar punya!!!!!!!! first time ni aku tgok ikan toman..mak aih besar giler...Aku pitam sat tgok ikan besar nih...
Ni pun nmpak je kcik kat pic tp sbnrnya bsar gak...
Ni la ikan yg plg aku suka...ikan pari nama dia...ni kalo bakar ni pastu cicah sambal asam...puh...
Ok sbb ujan dah reda sikit kita jalan2 kat luar plak...aku nya feveret pet = zirafah...hehehe
Tp sblum tu kita masuk ke Kids' Education Park dlu...hehehe...rasa2 mcm kids la plak kan...
Ni kuda padi eh ke keldai? aku pun xtau...kuda kecik kut...sbb xde label kat kandang tu...dah kna terajang kut...tp kuda ni cool siut...duk diam je kat situ tggu org dtg belai2...ala tomei2

Ni lagi satu menatang comel...dlu aku ada simpan ni tp aku dah letak kat umah abg aku...hehehe Perodua Kancil nama dia...kah3x...

Yg ni lak nama dia Tupai Merah...pandai mkn lolipop sbb kitorg curik2 bagi lolipop kat depa...
dah bis jalan2 kat Kid's zone tu...siap dpt bg anak kancil tu mkn rumput lagi...hehehe
trus kitorg g carik zirafah...dah bsar anak2 dia tu ada 2 ekor kat blkg...
yg ni gajah..kalo x knal mmg x sekolah la korg nih...
Yg ni plak nama dia burung botak...nak tau sbb pe nama botak hehehe...ntah la aku pun xtau..sbb pale dia botak la kut...kui3x
Yg ni plak spesis burung unta...tp yg ni mcm sakit je...xpun kaki patah...dr td dok diam kat situ jek...
yg ni mmg aku rasa pelik skit...sbb mcm x pcaya je kat m'sia pun leh ada menatang ni...kangaroo...tp mcm x aktif je...pemalas tul...gaji kecik kut duk m'sia...kah3x
yg ni plak spesis burung bangau - putih...meriah tgok gang2 burung ni bermesyuarat hahaha....tp comot gak sbb kna ujan...
ni plak burung yg plg femes kat batu caves dgn time2 nak deepavali hahaha...yg ekor cantik tu yg jantan...yg huduh sikit tu betina...dlu kcik2 aku ingat yg ekor cantik tu yg betina upanya bukan...nama burung ni burung merak...
ha yg ni plak singa...sori la sbb hp aku ni xleh zoom lak kamera nya...kalo korg pndai korg carik mana satu singa..mana satu batang pokok dlm pic nih...sapa menang leh dpt singa tu...
ni plak pic rimau...sama gak...korg kna carik mna rimau nya hahaha...adakah dia tgh pegi kandang sebelah...berenang2 dlm kolam dpn tu atau di belakang anda??? carik la kalo dpt...kalo dpt carik aku bg rimau tu....ha menatang ni lagi comel...dpt zoom lagi...nama dia rimau bintang...kat kg aku dlu ada sekor natang nih tp dah ilang xtau g mana...jadian kut...jeng3x
yg ni plak menatang Puma...tp puma ni nampak malu2 plak bila nak snap pic dia...moden sungguh menatang nih...xnak glemer kut...
yg ni plak antara koleksi terbaru kat zoo negara...rakun...
ada nama nya...abg zoo yg ensem tu ckp dia suka gigit2...wah best ni kalo dpt bela sekor kat umah kan...comel lak tu...yg penting halal di sentuh kah3x...tp dpt snap dr blkg dia je...malu2 gak...pang kang laju2x...(mcm pnah dgr je ayat nih) kui3x
kuar dr tgok rakun trus tgok orang utan wat lawak kah2x....lawak...siap leh tepuk tangan mcm apek selalu wat lagi...
meriah tul kehidupan mereka ni kan?
ni lagi satu menatang feveret aku...blue hippo...badak berendam namanya...mmg pemalas...kalo dpt bela ni pun bes gak..letak je kat kolah dlm bilik air...xpayah nak belai2...
dan menantang last sekali dlm sesi pengembaraan kitorg - mat boya...
ada 5 ekor dlm kolam tu tp korg kena carik sendirik la eak...takut nak snap dekat2 kang kna libas lak...
ngam2 je kamera pun bis batri...cuma xdpt tgok beruang je sbb dah nak tutup...sabtu tu tutup kul 6.00ptg...pas lik zoo trus pekena nasik dgn ikan masak tiga rasa yg kitorg cekup dari akuarium tadi...syyyyyyyyyyyyyy....jgn bgtau kat zoo...acah je...
Klik sini utk info

There has been 10 Responses to 'Jalan - jalan @Zoo Negara' so far

  1. wa-budak-baik says:

    kuar dengan saper la tu...???
    man09 sape eak???

    syok ar dapt lyn dengan binatang....
    mcm tak penah tgak binatang jer...jakun tol !!!

  2. epaintputera says:

    jakun...jakun...jakun...

    errrrrr man09 tu mantakderambut dak johor...lu knal ke bro?

  3. wa-budak-baik says:

    mamat mane plak tu????
    hah..???

    kalo wa.... wa ader rambut..
    tak kan upin dgn ipin kot skandal lu?
    2 budak ni singget ????

  4. epaintputera says:

    2 singgit...2 singgit....2 singgittttt....

  5. wa-budak-baik says:

    murah sangat ar...
    dvd pun 5 hingget sekeping...
    tambah cover lagi 70sen... mane cukup..

  6. epaintputera says:

    dah jumpa ke dak botak tu? manbotak huhuhu...kenal ke?

  7. wa-budak-baik says:

    kalo bleh tak nak ar jumpe dia..
    kang wa sangkut plak...

  8. epaintputera says:

    tau xpe...jgn botak lain sudehhhh

  9. wa-budak-baik says:

    suke sangat...
    yg botak tu...
    hmm...geram!!

  10. wa-budak-baik says:

    jgn double meaning plak...
    lu bukan betul sgt...
    kekadang sengal bleh tahan gak..

Leave a Reply

Komen la apa lagi...