"epaintputera.blogspot.com"

My Clock

My Followers

Hari Yang (rasa macam) Mewah...

Posted on - 14 comments -


Arini cuti lagi...cuti apa? Cuti Hari Wilayah...ea..satu KL cuti...Labuan n Putrajaya pun cuti gak...kalo korang keja tu korang punya pasal sbb gaji masing2...kwang3x
I x free la datin Sofea arini...I kna duk umah nak kemas2 umah ni masa cuti...

Ahad dan Isnin hehehe...duk umah je (duk umah keeeeeeee????)sbb ada projek penting yang nak dibuat utk 2 hari ni...

1. Renovate Dapur...
2. Re-arrange Interior Layout...
3. Beli barang umah baru My Luvvy...

Cuti Hari Wilayah mmg cuti yg aku tnggu2 sbb cuti ni je la selalunya aku dpt buat "Yearly Ritual" aku tu - kemas umah hehehe...
Senyum2...walopun penat nih...

Tp tahun ni aku rasa lain sikit...walaupun aku cuma keja makan gaji dan x berkereta mewah tp aku tetap bersyukur sbb ada rumah, ada kereta dan ada kehidupan yang amat2 bahagia di samping keluarga tercinta... <-amacam Cikgu 'A'? dpt A plus x ayat karangan gua??
Sedikit emo pagi ni sbb terharu lepas sembahyang Subuh pagi tu...rasa berSYUKUR amat sgt sbb Rezeki yang Allah S.W.T. bagi pada semua umat2 nya...
Taktala org lain masih lagi terlena...aku awal2 pagi dah berkokok...oppppppss aku bkn ayam eak....aku dah bngun nak mula operasi kemas umah dgn renovate dapur...dan misi utk My Luvvy...

Hari Ahad
Mcm biasa pas brk1st kat 'M' trus g IKEA dlu apa2 hal...tp kali ni bukan utk beli brang2 umah aku..tp...jeng3x...suspen kan?? utk sapa plak?

Utk umah baru My Luvvy...bagus tul IKEA ni...kalo 10ribu orang pindah umah baru setiap hari x ke dah jutaan untung toke dia?? tp kenapa kena pegi IKEA?? knapa x pegi je kat Perabot Ah Cheong atau Kedai Perabot Sani??? sapa nak jawap???

Bukan aku nak promote IKEA tp dlm byk2 kedai perabot selama 32 tahun aku hidup ni xde satu pun selain IKEA yg paling DA BEST dlm byk perkara...
1- after sales service - aku pnah tukar gelas yg retak...dgn penuh senyuman crew2 kat situ melayan kerenah aku yg cerewet nih...hehehe...
2 - delivery service - korang beli sbelum 3 ptg nnt korang leh dpt barang tu gak dlm hari yang sama...
3 - harga barang...sapa ckp IKEA mahal?? korang dtg la hari2 tgok price dia mesti turun selalu...
4 - aku suka makan Meatball dia...(paling penting) kalo g kdai Ah Cheong ada ke?? hehehe...kalo ada pun Pigball opsss...isu nih...

So sbb My Luvvy pun dah kna virus IKEANUS nih so aku pun jadi Konsultan ID dia secara rasmi hehehe....smlm dia tolong wat taman...so arini aku tlg dia pilih perabot...

Bagus pegi shopping bersama2 ni...bkn apa...bleh bincang mcm2 hal bersama...kdg2 kita xtau apa taste pasangan kita dlm hal memilih perabot...mcm aku ni suka Urban Moden...walopun murah tp kalo ok beli je la...tp mcm My Luvvy lak lebih pentingkan Praktikaliti...bentuk blkg citer..wahh gitewww...dah mcm jd host citer Dekor plak eak....tp Celc*m xsponsor lak eak...oppsss...

Masuk IKEA 11pg...abis beli barang kul 330ptg...inilah hasilnya...nampak sikit je sbb flat pack...tu lagi satu ciri2 penting kalo beli brg2 kat sini...smua nya flat packed...sng nak masuk keta...ala budak kecik pun tau nak pasang...
dan petang tu gak la aku wat kesimpulan keta aku leh muat barang sepanjang 1.90meter dari belakang ke dashboard...siap lipat seat depan belakang...
dan wat pertama kali gak My Luvvy jadi bos arini sbb kna duk belakang...yes bos...!!!

Hari Isnin
My Luvvy dah lik JB awal pg tadi so aku agak blues dan agak risau...hehehe...risau sbb dia dah pandai bab2 IKEANUS nih....so abis la gua pasni....huhuhu....asal lik KL je konpem la ke sana lagi...sbbnya dia dah bagi ukuran tingkap umah bru dia utk aku carikkan langsir...tidakkkkkkkkkk........aku pun pelik dgn diri aku sendiri...aku dah kna santau kut dgn toke IKEA nih???smpai kan aku pun santaukan org lain utk giler kat IKEA nih...ke aku yang jakun sgt kat IKEA???ea btul...jakun...hehehe....ea la tu..itulah perkataan faveret aku...JAKUN...sikit2 IKEA sikit2 IKEA...smpai dak2 opis pun dah chop IKEA ni kat dahi aku...balik raya pun mak aku perli2...ha x bawak balik gelas IKEA ke???ishhhhhhhhhhhhhhhhh risau aku...sbb kadang2 bila dah taksub konpem org ckp kita poyo....hehehe

Walopun blues...aku tetap dgn misi aku...arini renovate dapur...xde la hebat sgt...sbb aku bkn jenis wat bisnes propa2 pastu leh naik keta mahal2 nih...oppsss...hehehe....aku kije mkn gaji je...byk komitmen lain yg perlukan duit...
so kira ok la ni dgn dapur baru...kira kalo utk status bujang mcm aku ni
Alhamdulillah la...tggu la duit simpanan cukup nnt bleh la tmbah kabinet dinding plak...
tp aku rasa simple mcm ni pun dah berSyukur sgt2...
(poyos nih...manusia mana pnah puas dgn apa yg ada...kui3x)
Sanggul tetap maintain walaupun akak tgh bersin nih....

Bila dah siap kemas2 ni yg rasa lega sgt2...walopun tisu abis wat lap ingus...(aku ni alergik sepi giteww...selsema dah...alergik abuk) so rasa mcm duk umah mewah lak...walopun cuma duk umah teres dua tingkat je... <- statement berani mati nih....kui3x
so nak lagi tambah rasa mewah dan memanjakan diri...aku pun melayan Astro B'yond aku yang gambar lawa giler nih...lagi sekali rasa berSyukur dgn NIKMAT dr Allah...xtau la napa...tp arini rasa mcm bersyukur dgn smua yg aku ada....tp ni smua duniawi...tul x?so gunakan sebaik mungkin...
Sesi memanjakan diri selalunya aku layan makan je...Rehat pagi aku layan cheese kek...
Ni plak dinner malam tadi...(courtesy of McDonalds Pandan Mewah)...siap ada lilin2 nih...rasa mcm dinner kat Pavilion la plak...
tp sbnrnya kat umah sendiri je so selamba je la dinner pkai shortpants...xde protokol...xde Vallet Parking...xde nak book guest list bagai...smua korang leh wat kat umah sendiri...dan yg penting xde bil menu yg berjela mcm kain langsir kat Nilai 3 kui3x...

pas dinner bleh plak mkn crackers dgn Milo...pehhhh mewah tul rasa nya mlm ni walopun cuma mkn biskut...watpe makan mahal2 tp duit dlm wallet ada RM20 je pas makan???hehe...ataupun watpe makan mahal2 tp mak bapak korang mkn ikan kering je kat kampung??? kan....gitewwww....

Mlm ni penat nya.......zzzzzzzzzzzz sok nak kna kije...kalo x kije mna nak dpt gaji...kalo xde gaji mcmne nak byar komitmen...kalo xde gaji mcmne nak pegi IKEA??? kalo xde IKEA mcmne nak hias rumah?? kan2x???
tul x fizah??? kalo xde IKEA mcmne
nak bergaya dgn wardrobe bru ko yang mahal tu kan?? ala2 RM2k giteww....oppppppppsss....

So kesimpulan nya....korang pegi IKEA ke pegi Kedai Perabot Ah Cheong ke...sama je smua...paling PENTING - Bersyukur...bersyukur dgn Rezeki & Nikmat yang Allah S.W.T. bagi kat kita...

DAN YANG PALING PENTING...
Jgn la terpedaya dgn tipu helah dan propaganda pihak2 yg kononnya menjanjikan kekayaan sekelip mata nih...smua nya mmg nak kna berusaha gigih..tp berusaha pun kalo smpai memaksa orang lain dan menyusahkan orang lain...x berkat apa yang kita dapat...

Kepada KENGKAWAN dan SEDARA MARA gua yg baca blog gua n yg gua pnah libatkan korang dlm hal2 seperti disebutkan di atas gua nak mintak halal makan minum dan mintak korang jauhkan diri dari terlibat dlm perkara2 mcm tu...cukuplah gua dlu terjebak dalam menda2 propa nih...gua pun xtau mcmne gua leh libatkan korang...tp konpem gua mmg dah wat korang susah...skrg ni gua rasa lega sbb dah jauhkan diri dari aktiviti propa tu...jgn ganggu gua lagi...!!!! hehehe

Akhir kata...
SELAMAT HARI WILAYAH...
tggu post lepas ni....WEDDING OF THE NEW YEAR - Miss Shafa...

*Cikgu 'A' - kali ni gua nya post agak emosi berbaur Keislaman sikit la...napa eak? cikgu ajar subjek Sejarah Nabi kut??? ataupun gua yg terbawak emosi pas tgok National Geographic pasal INSIDE:ISLAM hehehe...

There has been 14 Responses to 'Hari Yang (rasa macam) Mewah...' so far

  1. wa-budak-baik says:

    otai gile kucing lu tu?
    ape motif??

  2. wa-budak-baik says:

    Cikgu "A" tu sape?
    cikgu BM lu ker?
    kui3X.....

  3. epaintputera says:

    Cikgu A = cikgu kelas pertanian oppppssssss...

  4. epaintputera says:

    motif tu ayat hadhek2 hehehe...mcm...penamat ayat soalan...nak bg lagi grand ending dia...giteww...motif?? ha contoh la...

  5. wa-budak-baik says:

    wa cikgu bahasa melayu la....
    untuk karangan hari ini, cikgu bagi kamu A+, memandangkan penggunaan gaya bahasa kamu yang sangat memberansangkan lagi berpuitis serta sarat dengan mesej-mesej yang baik...
    SYABAS !!!

    ( skema tak ?? hehhehe )

  6. wa-budak-baik says:

    wa pun bersyukur gak..sebab dapat membe mcm lu ni. dalam jejahat lu ader baiknyer...
    betul3x....
    tak sia2 wa turun naik KL-JB...
    terima kaseeehhhhhhhhhhhh...

  7. epaintputera says:

    eeehh jahat ke???? nakal je kan???
    kalo jahat tu xde la keja kat firm arkitek mcm nih hehehe

  8. Anonymous

    boleh x saya nak kenal dengan cikgu A tu..
    macam best jerr....

  9. epaintputera says:

    xbleh2...ni cikgu berbayar...khusus utk anak murid tertentu je...

  10. Anonymous

    why? i boleh bayar apa.

  11. wa-budak-baik says:

    no komen...

    " USAHA TANGGA KEJAYAAN "

  12. wa-budak-baik says:

    hari ahad dengan senin dah ader..
    untuk hari selasa nyer ader x ?
    dah mcm diari lah plak..
    kui3x...

  13. epaintputera says:

    xleh la hari2 tulis...nnt kang peminat ckp I ni poyo n giler glamer plak...kui3x...tggu la nnt I nak tulis lagu2 utk Album Raya Ciner nnt...

  14. wa-budak-baik says:

    ader peminta ker??
    mengalahkan artis plak lu nih!!
    ader hati nak buat albumm...
    jom ar karoke ?test market dulu ?
    ader bran......?

Leave a Reply

Komen la apa lagi...