"epaintputera.blogspot.com"

My Clock

My Followers

Aku, Mak dan Nilai 3

Posted on - 7 comments -

Salam korang...
apa cer?
meriah x cuti weekend korang?? mesti ada yang g jalan2, g makan2, g dating2 dan x kurang juga meluangkan masa di Zoo Negara...giteww....kan?

Aku plak kena spend time dgn mak aku sbb dia ada kat KL...hmm mana nak pegi eak?
dgn bernas nya mak aku mengeluarkan idea utk menge"pow" aku di Nilai 3


Mom :Lets go my son...we going to Nilai 3...
Son : But mom...I thought we going to Disneyland???

Sapa tau apa itu Nilai 3??

*Angkat tangan je wat2 mcm tau...

Nilai 3 - kawasan jajahan pedagang2 tempatan dan asing menjual kain sutera dari China....pale hotak hang... 

*Betul ke ni mail tempat nya? Betul kut...

Kat Nilai 3 la korg nak perabih duit beli segala mcam jenis kain...dari kain nak buat kebaya ketat ke kebaya nyonya ke...kain langsir...kain langsuir...kain nak wat alas meja...kain nak wat tutup kereta...kain nak pkaikan kat hanjeng belaan korang...kain nak pakai masa korang nak ditanam nnt pun ado...


*dari kain baju ni smpai kain alas ni smua tuan aku beli kat Nilai 3...cubalah..

Pendek kata smua kat sini yg ado - KAIN....dgn KARPET...ha mcmtu...


*Amik ko kapet turki ala2 kapet bangla ni...jual longgok2 je kan...
ko nak beli toke bangla tu pun bleh gak...

Tp ada gak barang2 utk persiapan kawin...korang nak carik apa? bekas bunga telur? tiang khemah kenduri? smua ada kat sini...cakap je...silap2 bakal suami korang pun korang jumpa kat sini....ok gak tu...jgn jumpa bakal suami korang dgn org lain kat sini....sudehh...

Toke Kedai : Will u marry me?
Isteri : Yes I do...auwwwwwwww

Sbnrnya nak citer pasal kain langsir je...saje je teman mak aku nengok2 kain langsir utk raya 2010 nnt...maklumlah...kna la beli awal2 kan...bkn apa...kang nak potong lagi...nak jahit lagi...nak taruk ropol2 lagi...nak taruk labuci2 bagai...ha amik ko...raya tahun ni langsir umah ala2 tema AJL ke 21 giteww...

Ha amik ko...nak ropol2 sgt kan?


*Kalo aku belikan ni kompem aku jadi anak kesayangan mak sepanjang zaman...

Tapi jgn salah beli plak...

*Kalo yg ni mau org dtg umah ingat pesta funfair...xpun diorg dok ingat mak korg tgh anjurkan pertandingan kira labuci terbanyak...kah3x


*Mari serbu ini kedai...

Bkn senang nak pilih langsir...lagi2 kalo bab rega...mmg le murah2 tp kna tgok gak kain dia mcmne...kalo ala2 jarang je kain nya bek toksah gantung langsir...
Kna tgok gak kaler dia, corak mcmne...seswai x dgn kaler sofa IKEA korang (motif???), kaler lantai...lain la kalo korang duk tadika....amat mudah...ko beli la kain kaler2 seswai sgt...

Tu dia...giler murah...mana x rambang mata kan?? tambah lagi dgn kata2 manis pujuk rayu si pembantu jualan yg ala2 tempatan tp hakikatnya warga seberang...sapa yg x nak beli kan?

Aku sbnrnya nak citer pasal langsir je td hahaha....

So korang yg tgh verangan nak tukar2 kain langsir ke kain kapan ke...leh la dtg ke Nilai 3...dari plus hiway exit kat NILAI, PAJAM SEPANG...lepas bayar tol (dr tol sg.besi cuma RM4.70) jumpa tepik lite belok kiri trus je jumpa la Nilai 3....kalo x jumpa ko mmg niat x ikhlas nak belikan langsir utk mak korang...

Pastikan juga dompet korang betul2 berisik...sbb aku nak pesan satu je pantang larang kat situ...sbb kalo korg ckp bnyk..nnt terkena sumpahan...duit korang akan bertukar rupa dari kertas menjadi kain....selamat berlangsir......kui3x

There has been 7 Responses to 'Aku, Mak dan Nilai 3' so far

  1. wa-budak-baik says:

    dah pandai dah berdrama-swasta....

    yang tak tahannyer...pendahuluan lu mcm nak buat karangan budak2 skolah ar..sangat bernas.
    bleh siap ader diolog plak tu..

    wa rase lu bleh jadi cikgu baHASA lah...sesuai tak?

  2. epaintputera says:

    seswai sgt..meh sini bg anak murid yg top2 je...kui3x...dlm 5 org satu sessi ok la...nnt siap bg ORAL test lagi...ujian lisan..jgn pkr bkn2..kui10x

  3. wa-budak-baik says:

    tak patut....
    dari bawak ke lu bek wa bawak diorang g mesjid..
    bleh tambah pahale sket..
    kui3X..

  4. epaintputera says:

    masjid dah selalu pegi pun..huhu

  5. wa-budak-baik says:

    dah tu bile nak buat masjid sendiri nyer...???

  6. epaintputera says:

    oppss...hehehe...kalo wat surau dlu boleh x?

  7. zahar says:

    mcm2 ada kt ctu

Leave a Reply

Komen la apa lagi...