"epaintputera.blogspot.com"

My Clock

My Followers

Aku, My Luvvy dan Perabot...

Posted on - 14 comments -


*ba ba black sheep....bla bla bla

Hari Ahad selalunya pas subuh (wah subuh??? grand statement ko kan) aku smbung tdo balik...
hehehe...mmg aku sambung tdo balik pun...tup2 bgun dah kul 10pg..


Penat smlm balik Nilai 3 dah kurang sikit...arini nak g survey meja kecik ala2 mcm meja minum kopi kat kdai Stabak dgn Kopi Bin...(jgn saman...paham2 la eak..)

Sbb nya nnt kalo jadi...dak2 skul lama aku dlu nak wat party liar giteww...kat umah aku...kah3x...korang ni percaya je kan kalo bab2 liar nih...nak wat REUNION la....so kna la bli meja n bangku banyak2 utk para tetamu yg hadir ke acara...bleh je kalo nak suruh diorg bersila...tp???
ko nak ke kalo party ko tu besok nya masuk HEADLINE buletin utama....

*KONSEP JIMAT DI PARTI KOKTEL SHAMSUL??
BERSILA DI PARTI KOKTEL???GITEWW???

So pg2 lagi (kantoi kan bgun kul 10pg) mandi2...apa2 pun g brk1st dlu dgn my Luvvy kat I'm Loving it...hampeh aku tersilap order...aku ingat kan pagi tu pagi sabtu upanya pagi ahad...patut la menda yg aku nak makan tu xde...malu nya kat kaunter...nasib sempat cover malu dlm bekas straw...kui3x

Pas makan2 sambil baca paper...trus g kdai perabot...g la satu kdai perabot ni yg ala2 femes gitew namanya di area Ampang ni kan...elok2 je dpt parking dpan kdai trus masuk tp xsmpai lima minit...aku dah tarik tangan my Luvvy kuar kdai...eeeeeeeeeeeeee tensen....

*jemput la masuk kedai akak......mcm2 akak jual...pilih je la...

KENAPA????
aku xsuka tul g kdai yg assistant nya cuma 2 inci je dr belakang b*nt*t dok mengekor je kita nak pilih2 barang...pastu dan2 trus tanya "abang carik apa bang??"

apa yg korang akan jawap??

a. carik keja kosong sini...
b. carik bekas bini abg dlu dia keja sini
c. carik tayar spare kapal selam abang...
d. carik pasal...daaa!!!

mmg aku tensen...ntahla...terus je aku EMO bukan ELMO eak...di pagi hari tu...sepantas kilat di langit aku sambar tgn my Luvvy terus masuk keta tanpa menoleh ke belakang lagi...dlm hati cuba memujuk diri sendiri dgn tidak menyumpah kedai perabot itu di sambar petir adanya...

dlm masa yg sama aku lak yg kna sumpah dgn my Luvvy
"apa la u ni..sian kat awek tu tadi...xbaik tau u wat mcmtu...."
mau x menyirap.......sirap ribena ke sirap bandung?? korang pilih...

So dgn harapan menggunung utk menjayakan misi meja kopi tu...aku torai memujuk hati dgn memandu ke IKEA....kat situ je la tempat aku selalu pegi nak menenangkan fikiran yg berkecamuk...< motif kau nak EMO sambil wat statement vassss gitewww....

Tp ku terlupa lagi kitorg pegi hari Ahad...maka jenuhlah gak nak carik parking...tp nasib baik gak aku terlupa yg aku bwak keta my Luvvy harini...dpt la parking selit2 kan...

*Sapa ajar parking mcmni???bijak sungguh!!!

Ramai nya org...diorg ni pun kna soklan sama kat kdai perabot kut? nak carik apa bang?? kui3x...

Korg tau2 je la...bek beli barang kat sini...bebas berterbangan korg nak tergolek dog pun ada diorg kesah??
Tu pasal ada banner2 Ikea yg ilang tu leh smpai kat umah aku....alamak larikkkkkkkkkk....kantoi...

Smpai sana kul 1230tghari...misi satu - nak carik meja kopi...dgn bantuan my Luvvy at last dpt gak la pilih meja2 yg amat kiut sekali dgn bangku2 yg amat kiut....murah plak tu...ah x kisah la murah ke mahal...yang penting belakang aku xde org polo dan tanya soklan2 indah mcm kat kdai perabot td...

Amik punya amik tgok jam dah kul 330ptg?????aik? rasa mcm bru je amik satu barang td...dusssssss......tiba2 my Luvvy menyound aku....satu barang?? ni satu barang???? aiseh penuh dah eak?



ok la jum g bayar...eh nnt jap...singgah dlu kat AS IS...yahoooooooo kalo dah jodoh x kemana kan?sepasang lagik......ikut harga asal mmg le mahal...dah alang2 rega murah ni bek aku rembat....aku pekakkan telinga mendengar bebelan dr mulut my Luvvy....mana u nak letak ni byk2?? sapa nak guna ni kalo u beli pun?? ala..kan sepasang nih...u duk satu...i duk satu...amacam?? bru dia senyap smbil membebel dlm hati plak....kui3x....



Siap bayar...trus balik...mcm biasa trus g Carrefour Ampang utk tugas seterusnya....carik ayam goreng....kitorg mmg suka mkn ayam goreng kat situ....sedap...sedap....sedap...KFC pun kalah....

Smpai umah dah petang...dkat kul 6ptg..sblum malam menjelma...dan sebelum Raja Lawak bermula...my Luvvy dah jd TNB technician...siap dgn tangga nak pasang lampu baru utk meja makan....hehehe...murah je...RM26.50 siap kabel...tggal nak pasang je....tu yg aku lemah....nasib my Luvvy ada...


Ta daaaaaaa...cantik x...cantik x???? biasa je....??? ko ada ke?

Abis pasang lampu ngam2 dah start raja lawak....smbil makan ayam goreng....hehehe...

Kesimpulannya?? apa eak?? ha kalo marah sgt pun kat kedai perabot jgn la smpai tensen2...sbb nnt laki korg gak yg kena....xpasal2 tolong tolak troli kat IKEA sbb nak jaga hati korang yg tgh marah tu kan....
lagi satu kalo ada tengking2 laki korang tu cepat2 la mintak maaf.... motif - perli diri sendiri nih....huwaaaaaa.....ampun x wat lagi....

Lagi satu??
kata nak beli meja kecik?? yg pegi beli barang2 lain tu apa hal?? tu la kalo pegi ikut nafsu...ish3x...ayat bebelan dr my Luvvy..huhu...

There has been 14 Responses to 'Aku, My Luvvy dan Perabot...' so far

  1. Anonymous

    Wah...seronok sakan korang!

  2. wa-budak-baik says:

    kalo wa tak membebel....lemak tongkeng ar lu !

  3. wa-budak-baik says:

    kesian awek kedai perabot tu..apelah malang sgt dpt customer mcm lu.
    nasib bek awek tu cun..
    patutnyer lu adjustkan ar nombo tepon dia....

  4. epaintputera says:

    eeeeee x koser....ni yg I jeles ni
    (sambil cekak pinggang depan pintu umah)

  5. wa-budak-baik says:

    huh..cekak pinggang ker?

    ala..bukan selalu pun...

  6. wa-budak-baik says:

    bile nak g IKEA@ lagi nih???

  7. epaintputera says:

    bila2 boleh pegi selagi ada duit dan kredit limit..kui3x..

  8. wa-budak-baik says:

    sangkeng gile muke lu?
    letak ar gambar lawa sket..

  9. epaintputera says:

    ala?? x ensem eak?? tu kan pic dlm toilet IKEA...mesti la sangkeng...sangap2...

  10. wa-budak-baik says:

    yer ar...letak ar gambo baik sket...

  11. epaintputera says:

    tgh pilih2 pic la ni..nnt dah tukar org bgtau...

  12. epaintputera says:

    or sket je??eeeeeeeeeeee menci tau...

  13. wa-budak-baik says:

    baik sket ar dari pic yg sebelum ni..
    dah hensem dah tu...
    nak mcm mane lagi ???

Leave a Reply

Komen la apa lagi...