"epaintputera.blogspot.com"

My Clock

My Followers

Kisah The Kambing Biri - Biri

Posted on - 6 comments -


Aku nak citer pasal kartun lagi....
Sapa suka tgok kartun dr tanah liat? korang pnah tgok Shaun The Sheep?
hmm korang nak tau? kalo nak tau leh tgok citer ni kat Channel Disney Astro 613 setiap mlm Isnin - Jumaat jam 10.30mlm pas citer Upin dan Ipin...

Aku dah lama layan katun ni sbb comel2 kambing biri2 tu...anjing dia pun best..siap leh dgr MP3 lagi time jaga kambing2 tu...hanjeng sangat...

Ni la hanjeng tu - Bitzer nama dia...lengkap berjam tangan dan berwisel pastu ada list biri2 kat tgn dia utk dia cek...itu la keja dia hari2...hari2 kerja lalalalala - meet uncle hussain....

Kita meet plak Pakcik Chris atau Uncle Chris...dia la yg bikin ini gambar...

Citer ni mula2 first debut tahun 1995 kat Britain...tp sekarang sbb dah femes dan glam, so citer ni dah ada show sendiri kat Channel BBC melalui syarikat Aardman Animations bukan Adnan Abu Hassan eak



Shaun the Sheep is (hanjeng je campur malay dgn english) pasal sekumpulan kambing biri2 yg dibela/diternak di ladang The Farmer...di jaga oleh Bitzer tu.

The Farmer - pakcik mail adalah tokey kepada biri2 paling segar dari ladang nya...

Dlm kumpulan ni Shaun plg hampeh...dia ni plg x suka join kelompok biri2 ni sbb suka join dgn Bitzer kira mcm best buddy la...ada je aktiviti diorg ni yg ala2 takut kantoi dgn tuan depa ni...
Nak citer pun xguna sbb korang kena tgok sendiri...

Shaun - watak utama citer ni...cool tp glam...


Yg ni Shirley - biri2 paling gemuk/chubby/berlemak disukai ramai dlm gang diorg...plg best dia ni kaki makan...lubang tandas pun dia makan...


Dlm byk2 tu Timmy plg kiut...Timmy ni yg termuda dlm gang biri2 ni...isap puting lagi...eeeeeeee xmalu
Timmy : ala kita isap puting je bang...abg tu isap apa ntah...eeee lagi haru...
cis ko...haram jadah!!!!menjawap plak kecik2


Kengkawan biri2 sempat bergambar ketika melakukan senamrobik bersama cikgu Linda Jasmin...
oo eahh babeh...8 more...


Watak paling haram...kawanan Babi...3 ekor haram ni mmg pendengki ya amat kat biri2 tu...dah nama pun haram...perangai pun haram...
jangan berani sentuh kitorg...katanya


Watak bull yg plg aku suka sbb bull ni ala2 jantan konpius gitewwww...
Bull : ellow bebeh...will u marry me..???hmmmm
Pakcik Mail : yes i do...

The Farmer kena intai dlm set bilik mandi umah nya...adegan 18SX utk budak2 yg dah sunat je...


Keta LAMB-Rover bkn Land Rover eak...siap ada alarm...tit tot...
Kalau abang kasim datang plak..ponnnnn ponnnnnnn bunyik dia...

*aiseh terpromote abg kasim Raja Lawak lak...suka dia...comel


Asal biru muka sekor2??? comel x comel x comel x???
korg pun comel gak sbb tekun dan gigih tgok pic ni kan???kah3x...

Okey...yang paling best tgok mcmne diorg wat citer ni...smua nya set je dlm studio...

Miss Tijah (bkn nama sebenar) tgh setting kedudukan karakter sblum scene...
Kak Tijah : akak ni kalo bab2 ngemas anak patung mmg keja akak dr zaman2 akak jd anak tiri dlu


Ha mula2 akak animator ni kna wat story board...akak ni mesti dah terror kan?
mesti dah lama dia keja kat opis ni...tgok la tu dah naik berkedut muka kah3x...
akak ni monyok je..period eak??????
*&&%$*@ kau...mana ada akak monyok...akak tgh bergumbira ni maklumlah laki akak nak ceraikan akak yg dah nak menopos nih...


Sambil akak yg ala2 makcik tu melukis story board kita tgok lak abang2 kat studio ni dgn gagah perkasanya menyiapkan set studio / background utk scene ladang ternakan biri2 nih...diorg guna rumput utk wat model tu je sbnrnya...taruk atas tapak besi bagi kukuh la...
nampak menarik kan adik2? nak cuba wat di rumah? boleh je...tu pun kalo mak bapak korang sporting...ataupun korang akan jadi kambing pastu...


Mcmne lak dgn binatang2 tu? ha depa ni dibuat dr tanah liat...sekor2 diorg kna buat ikut watak...smua watak2 kna wat dari silikon sbb sng nak buat diorg gerak2 nnt ikut scene...pastu smua pkai bulu dr biri2 biar nampak real...

Hebat kan biri2 skrg...lalalala

Minah ni plak dr pas SPM mmg dah keja sini...nama dia akak Helen Javes...
jawatan dia Prob-Makers...keja dia ni siapkan segala jenis perabot, harta benda, perkakas yg kna nmpak dlm scene...dr sekecik2 teko smpai la sebesar2 kandang, awek ni kna siapkan...kalo x siap kna maki lak dgn bos...tp dia byk kali mengadu pnah terpotong tgn la terkena gam panas la sejak keja sini....sian kan?
xpe la nak wat mcmne....keja kena ikhlas kak oi....


Mcmne lak smua watak2 tu nmpak hidup dlm citer tu?bkn nya depa ni pakai bateri...tu smua keja animator...abg2 animator ni la yg wat smua watak2 tu "bergerak"..guna tangan lagi...
...terror kan adik2?korang guna tangan gerakkan menda lain...hampeh...



Akak Sally (bkn nama sebenar) ni plak bgtau diorg kna gerakkan watak2 ni dlm 25 kali utk satu saat punya scene...campur tolak dgn diorg tahan bersin lagi...so diorg kna amik 1,500kali rakaman utk satu minit punya footage...
giler x? adik2 tgok je k...jgn cuba2 merakam aksi sendiri di rumah sebanyak tu...


So dah siap rakaman diorg pun edit la segala yg xmo nampak masa tayangan guna komputer..mudah ajer kan adik2? semudah ABC giteww....
kalo nak wat sendiri kat umah pun boleh je...boleh blah......!!
tgok je kat tv abis citer...pastu gelak sorg2 sambil mkn cikedis...


Pas guna kat scene..smua watak2 td diorg simpan balik...
ada gak spare part yg diorg leh guna lik...mcm kaki spare...bulu spare...hehehe...


Menarik x adik2 di rumah?jgn lupa tgok eak...citer mcmni bagus utk kita smua...sbb byk pengajaran dan nilai2 murni utk adik2...dan juga mak bapak adik2 yg sekrg pun perangai baik sikit dari kambing...anak2 ikan pun bagus gak tgok citer ni sbb leh lekat kat umah malam2 xde la menyusahkan org lain utk ngorat korang kat luar...kan bagus malam2 duk kat umah tgok kartun...betul x adik2??? - Kata Sarjan Misai....

Akhir kata jgn lupa register di http://www.shaunthesheep.com/ ...abang Sham sudah...adik2 bila lagi???

*nak buat citer Sham the Sheep lak...ada x?? ada aku kesah?? kui3x

There has been 6 Responses to 'Kisah The Kambing Biri - Biri' so far

  1. wa-budak-baik says:

    pasal kambin pun nak buat cerite...
    lu dapat komisyen ker?

  2. epaintputera says:

    xdpt pun tp dpt ilmu dan manfaat yang boleh dikongsi bersama...yarabbi ayat cikgu sgt...

  3. wa-budak-baik says:

    skema nyer lu......
    ish3x tak patut...

    abg sham ke ????

  4. epaintputera says:

    ea la..xkan akak sham plak...opppppsss...

  5. epaintputera says:

    wahhh dah ada blog nampak??

  6. wa-budak-baik says:

    dalam proses pembikinan...
    tunggu...

Leave a Reply

Komen la apa lagi...